Ultimele stiri

Iohannis alături de victimele atentatelor din Franța

Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi la  ”Marșul Solidarității”, organizat la Paris în memoria victimelor atentatelor care au avut loc în capitala  Franței.

Președintele a declarat în urma prezenței la marșul solidarității: „Bună seara. Am participat astăzi la Paris la «Marşul solidarităţii» închinat memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în recentele atentate, dar n-a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidaritătii internaţionale, dacă se poate spune aşa, un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel. Nu au participat doar europeni. Nu au participat doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe. Au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului. Am avut, cu prilejul acestei manifestări, ocazia să discut cu destul de mulţi lideri politici şi din Europa şi din lume. Am discutat, bunăoară, cu doamna cancelar Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii. Doresc să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi preşedintelui Franţei, domnului François Hollande, pentru invitaţie şi pentru călduroasa primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în acest momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc, de asemenea, pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor noastre şi solidarităţii din partea poporului român. Vă mulţumesc, vă doresc o seară bună!”.

”Marșul Solidarității” s-a desfășurat în urma atacului terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*