Ultimele stiri

Iohannis: Dacă Băsescu ar fi dorit titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, ar fi venit să îl ridice

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu acordat ”Turnul Sfatului TV” din Sibiu, despre titlul de ”cetăţean de onoare al Sibiului”, acordat în 2007 lui Traian Băsescu, şi pe care acesta nu l-a luat, că ”dacă acesta şi-ar fi dorit acest titlu, ar fi venit să şi-l ridice”, informează Mediafax.

Întrebat despre faptul că în 2007, Consiliul local din Sibiu a decis prin hotărâre acordarea titlului de cetăţean de onoare preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu dar acesta nu a ridicat acest titlu, preşedintele Iohannis a răspuns: ”Ar fi fost oportun atunci, când Consiliul Local a decis acest lucru. Între timp, cred că a trecut foarte mult timp. Dacă şi-ar fi dorit acest titlu, bănuiesc că ar fi venit să şi-l ridice”, a declarat Iohannis la Turnul Sfatului TV.

În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi care au contribuit la buna desfăşurare a programului şi a pregătirilor au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalităţi s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat distincţia.

În 2013, primarul Klaus Iohannis declara, referitor la acest titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că „nu este o temă de actualitate” deoarece „după cinci ani, urgenţa dispare”.

Întrebat dacă titlul acordat de Consiliul Local Sibiu în anul 2007 mai există, Iohannis a răspuns afirmativ, dar a adăugat că „nu mai este niciun fel de urgenţă”. „Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (…) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă. Dacă durează şase ani până ajunge preşedintele la Sibiu, atât durează. Nu este nicio problemă”, mai spunea Iohannis în 2013.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*