Ultimele stiri

Iohannis, la Timișoara: Nu are rost să inventăm noi acum roata. Despre ce vorbește

Aflat într-o vizită la Timișoara, candidatul la prezidențiale, Klaus Iohannis a vorbit despre relația România- China. El a afirmat că nu-și dorește să colaboreze militar cu China, ci cu toate statele NATO și în special cu SUA.

„Eu nu-mi doresc să colaborez militar cu China, ci cu toate statele NATO și în special cu SUA (…). Sigur, dacă cineva din Guvern preferă China, sigur, poate să meargă acolo, nicio problemă, dar pe noi să ne lase în pace”, a spus Iohannis.

În opinia sa, România trebuie să rămână un aliat fidel al UE și al NATO și susține că dacă până acum nu am avut relații bune cu Rusia nu vom avea nici de acum încolo.

„Dacă nu am fost în stare până acum, acum ar fi o prostie. Un mare specialist mondial a spus aceste lucruri, recent, pe care eu le-am spus de două luni. Nu are rost să inventăm noi acum roata. Noi, România, acum trebuie să fim un partener serios și credibil și pentru UE și pentru NATO și împreună cu ei să întreprindem toate demersurile pe care le imaginăm împreună cu partenerii, pentru a readuce situația la normalitate, asta însemnând ca toată lumea să respecte tratatele internaționale, inclusiv Rusia. Aici, România nu trebuie să arate că știe mai bine ce trebuie să facem, că nu știm mai bine”, a mai spus candidatul ACL la Cotroceni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*