Ultimele stiri

Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele CJ Caraș-Severin, ARESTAT pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită

ionesie ghiorghioni

Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin și omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, a fost reținut pentru 24 de ore aseară. Asta după ce procurorii din cadrul DNA  Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind cercetat cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată. Reținut pentru 24 de ore a fost și Adrian Cosmin Ghiorghioni, nepotul vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, cercetat cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2014, Ionesie Gheorghioni Ionesie a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.

În perioada 07.01 – 06.04.2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar, Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro. Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de circa 1.900 lei.

La data de 25 martie, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, Ghiorghioni a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014. Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie ieri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Procurorii au beneficat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și a Serviciului Român de Informații. Astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentațo Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*