Ultimele stiri

ISU Banat, pregătit să intervină cu sute de militari și zeci de utilaje speciale în caz de inundații

ISU

Pericol de inundații în Timiș! După emiterea de ”Cod portocaliu”, transmisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor privind manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase, prin dispoziția prefectului județului, Eugen Dogariu, s-a activat Grupa Operativă, cu activitate 24 ore din 24, începând de azi-noapte. Aceasta este pregătită să intervină oricând, în caz de pericol.

Grupa Operativa este formată din reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență BANAT, IPJ Timis, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, respectiv Administrația Bazinală de Apă Banat.

În localitățile Pietroasa și Tomești aletra de inundații este maximă. Aici au avut deja loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie. De asemenea, se așteaptă ca și în bazinele hidrografice Bârzava și Moravița: Gătaia, Birda, Denta, Deta, Moravița, Jamu Mare și Banloc să apară probleme.

ISU Banat monitorizează permanent situația cotelor apelor în zonele vizate. De asmenenea, s-au organizat detasamente care vor fi dislocate imediat în zonele de risc în care se preconizează formarea unor viituri pe cursurile pâraielor și/sau a râurilor

În acest sens, I.S.U. Banat este pregătit să intervină cu 135 militari, 50 electropompe, 18 generatoare și 8 autocamioane de intervenție. În cazul în care va fi nevoie de evacuarea populației, I.J.J. va dispune 3 autocamioane de intervenție și 1 autobuz, I.T.P.F. 1 autobuz, 1 microbuz și 10 autoturisme, iar IPJ 1 autobuz și 4 microbuze.

Pentru schimbul de informații Grupa Operativă constituită la nivelul județului Timiș menține permanent legatura cu Grupa Operativă organizată la nivel MAI-IGSU.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*