Ultimele stiri

Ițe încâlcite în PDL Timiș! Propunerea lui Simion Moșiu ca viceprimar este … nestatutară

Mare scandal s-a făcut în momentul auzirii veștii că PDL-iștii ar încerca să i-l bage pe gât pe Simion Moșiu primarului Nicolae Robu pentru postul de viceprimar. Adevărul este însă că șansele acestuia de a-i lua locul din Traian Stoia sunt destul de reduse. În primul rând, pentru că primarul Nicolae Robu este supărat că propunerea s-a făcut pe la spatele său, iar în al doilea rând, pentru că procedura în care acesta a fost votat în Biroul Permanent al PDL ca un posibil viitor viceprimar nu a fost una tocmai legală.

Astfel, se pare că după ce s-au văzut învingători la alegerile prezidențiale, pe PDL-iștii din Timiș i-a cam luat valul, așa că s-au apucat să-i caute un înlocuitor lui Traian Stoia. L-au găsit în persoana lui Simion Moșiu, care nu a fost agreat de mare parte a colegilor, dar nici de primarul Nicolae Robu.  Nici președintele demisionar al PDL-ului, Constantin Ostaficiuc, nu se mai lasă dus de euforia victoriei și spune că în momentul în care colegii săi l-au ales pe Moșiu s-au grăbit, pentru că Biroul Permanent Municipal nu poate face propuneri, astfel că s-a încălcat statutul partidului, iar în acest fel, propunerea nu este valabilă!

Ostaficiuc susține că joi a chemat membrii Biroului Permanent pentru o analiză a felului în care a decurs campania electorală, dar lucrurile au degenerat.

„Joi a fost o situație nefericită, pentru că o analiză care trebuia să fie a Biroului Permanent Local Timișoara s-a dus dincolo de analiză. Vineri am lămurit foarte clar lucrurile în Colegiul Director, în sensul că numai Consiliul de Coordonare Local are dreptul să facă propuneri pentru anumite funcții în administrația locală. Propunerile se fac către Biroul Permanent Județean, care, la rândul lui, trebuie să le aprobe în Colegiul Director. Acesta este traseul. Din euforia victoriei, colegii de la organizația locală s-au grăbit”, a declarat Ostaficiuc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*