Ultimele stiri

Iulia Timoşenko va candida la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina

Iulia Timoşenko a anunţat, sâmbătă, seara, că va candida la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina. Alegerile vor avea loc pe 25 mai.

După ce a fost eliberată din închisoare, opozanta Iulia Timoşenko s-a dus în Piaţa Independenţei pentru a-i saluta pe cei 50.000 de oameni care o aşteptau acolo, scrie Mediafax.

„Sunteţi eroi, sunteţi cei mai buni din Ucraina! Nu am recunoscut Kievul, cu maşini arse, cu baricade, dar este altă Ucraină, Ucraina oamenilor liberi”, a declarat aceasta în lacrimi.

De asemenea, tot sâmbătă seara, preşedintele Viktor Ianukovici a încercat să mituiască poliţiştii de frontieră din aeroportul Doneţk, pentru a fugi în Rusia.

„Un avion privat, care trebuia să decoleze de pe aeroportul din Doneţk nu avea o autorizaţie validă. Când oficialii au mers să verifice documentele, ei au fost întâmpinaţi de persoane înarmate care le-au propus bani pentru a permite acelui avion să decoleze fără autorizaţie”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Poliţiei ucrainene de Frontieră, Serghei Astahov.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*