Ultimele stiri

Iulian Matache este, oficial, ministru al Transporturilor

Iulian Matache a depus, vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Transporturilor, preluând astfel postul rămas vacant prin demisia lui Ioan Rus. Noul ministru al Transporturilor a declarat, după ceremonia de învestire în funcţie, că una dintre priorităţile importante ale Ministerului este creşerea absorbţiei fondurilor europene, dar şi implementarea Master Planului.

„În momentul acesta, una dintre priorităţile importante ale ministerului este creşterea absorbţiei, de asemenea, reducerea arieratelor la companiille care au arierate. Ne continuăm activitatea”, a declarat ministrul.
Întrebat ce şanse sunt ca autostrada Comarnic – Braşov să fie construită în timpul mandatului său, Matache a comentat că nu ştie cât de lung sau scurt va fi mandatul. „Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu. Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie, proiectare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmând că până sfârşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componentă de studii geotehnice”, a declarat noul ministru.
 
Întrebat când va avea loc ceremonia de predare – primire la Minister, Iulian Matache a menţionat că se va întâlni vineri cu fostul ministru, Ioan Rus.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru. Premierul Victor Ponta nu a participat la ceremonie, în schimb au fost prezenţi, pe lângă preşedintele Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi vicepremierul Gabriel Oprea.
Iulian Matache, inginer de profesie, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltării. El a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, moment în care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.
Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea
Iulian Matache a fost angajat din 1999 până la plecarea la Ministerul Dezvoltării, în 2009, la Consiliul Judeţean Vrancea, ocupând funcţiile de inspector de specialitate, şef compartiment şi director executiv. În 2009 a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării pentru câteva luni.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor, după ce a respins prima propunere a premierului Victor Ponta., în persoana lui Mihai Fifor.
La 12 iunie, Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, în urma unor declaraţii ofensatoare referitoare la românii din străinătate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*