Ultimele stiri

James Bluemel, autorul controversatului documentar „Vin Românii”, așteptat la Timișoara

documentar vin romanii

James Bluemel, autorul seriei „Romanians are coming” vine la Timișoara. Seria de televiziune „Vin românii”, difuzată de Channel 4 în Marea Britanie a creat controverse și reacții în râdul compatrioților noștri care-și duc traiul în Anglia. Situația a escaladat cu demonstrații în fața sediului televiziunii britanice, implicarea ambasadei României și replici de anvergură în media din patrie.

Asociația Documentor l-a invitat în Timișoara pe James Bluemel care, în premieră în România, va proiecta integral seria în cadrul acțiunii „Open Documentary session 2015”.

Evenimentul are loc vineri, 24 aprilie, începând cu ora 10.00, în sala ovală a City Business Centre, unde va fi organizat simpozionul “Imagine și prejudecată”.

În aceeași zi, începând cu ora 20.00, va fi proiectată integral seria “Romanians are coming”, la Centrul cultural Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2.

Cu o zi înainte, joi, 23 aprilie, Open Documentary Session 2015 debutează cu o seară dedicată filmului documentar care abordează într-o anumită măsură fenomenul muzical. Sub titlul „Euro Punko Viziune” se vor proiecta în premieră în Timișoara trei filme documentare despre unele personaje care au parte de eșec, altele care au parte de succes și unele care încă n-au parte de nimic.

De la ora 18.00, în prezența autorului Ognjen Glavonic se va vedea „Zivan Makes a Punk Festival”, urmat de la ora 20.00 de „Hijacking Exit”, în prezența autorului Flavius Băican. De la ora 21.00 se va proiecta „The punk syndrome”. Toate evenimentele sunt deschise publicului larg, iar intrarea este liberă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*