Ultimele stiri

Judecător din vestul ţării, ridicat de DIICOT, după ce a luat şpagă 80.000 euro

mascat

Un judecător de la Tribunalul Caraş-Severin a fost săltat, în această dimineaţă, de DIICOT, după ce ar fi primit şpagă 80.000 euro de la doi oameni. Astfel, procurorii DIICOT efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Asta pentru că există suspiciunea că începând cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi.

După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare.

Prejudiciu bugetului de stat este în valoare totală de aproximativ şase milioane lei. Procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie domiciliară la Reşiţa. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, suportul de specialitate fiind asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*