Ultimele stiri

Kelemen: Respingerea Rozaliei Biro este „politică”, vom face o altă nominalizare

Decizia preşedintelui Traian Băsescu de a respinge nominalizarea Rozaliei Biro pentru Ministerul Culturii este una „politică”, iar Uniunea va face o altă propunere „într-un timp relativ scurt”, a declarat, joi, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, precizează Mediafax.

„Această decizie este o decizie politică şi nu mi-a plăcut argumentaţia domnului preşedinte. Nu vreau să intru în alte speculaţii şi comentarii. Este dreptul preşedintelui de a respingere o singură dată o propunere”, a afirmat liderul UDMR.

Acesta a spus că Rozalia Biro ar fi fost un bun ministru. „Sunt convins că doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru şi îmi pare rău că, în aces moment, pe o astfel de argumentaţie, domnul preşedinte Băsescu a respins-o”, a arătat Kelemen Hunor.

Preşedintele Uniunii a afirmat că organizaţia a luat act de decizia preşedintelui şi va veni cu o altă propunere.”Noi vom face o altă nominalizare într-un timp relativ scurt, sper eu. Până atunci, Ministerul Culturii este condus de mine în continuare, nu este nicio tragedie”, a conchis Kelemen.

„În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Traian Băsescu a precizat că i s-ar putea spune că „mulţi dintre noi, vorbitorii de limba română facem greşeli”.

„Aşa este, dar la Ministerul Culturii mi se pare că trebuie un ministru foarte bun cunoscător şi al limbii române”, a explicat şeful statului, informează aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*