Ultimele stiri

Kievul a anunțat că zeci de tancuri, echipamente și trupe din Rusia au intrat în estul Ucrainei

Kievul a acuzat vineri că zeci de tancuri, echipamente de artilerie și soldați din Rusia au intrat în estul separatist al Ucrainei, unde cinci soldați au fost uciși în ultimele 24 de ore, relatează AFP.

În total, „32 de tancuri, 16 obuziere și 30 de camioane militare Kamaz, precum și trupe au intrat în Ucraina din Rusia” și se îndreptau spre orașul Krasnii Luci, din regiunea rebelă Lugansk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

Autoritățile ucrainene au anunțat anterior că 15 civili și șapte parașutiști ucraineni au fost răniți în ultimele 24 de ore în estul separatist. Cincisprezece civili au fost răniți de schije de obuze în timpul luptelor desfășurate joi la Donetk, în districtele Kievski și Kuibisevski, situate în apropierea aeroportului din oraș, a informat vineri Primăria.

Situația din teren s-a agravat după alegerile organizate duminică de separatiști, recunoscute de Moscova, dar care constituie un obstacol pentru procesul de pace, potrivit Kievului și occidentalilor, informează stirileprotv.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*