Ultimele stiri

Kim Jong-un ameninţat de ONU că ar putea fi judecat pentru acte de tortură şi crimă

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, ar putea să fie adus în faţa justiţiei internaţionale pentru acte de tortură şi crimă. Alături de el ar putea fi judecaţi şi liderii serviciilor de securitate nord-coreeni.

ONU l-a avertizat pe liderul Coreei de Nord că Naţiunile Unite vor sesiza Curtea Penală Internaţională pentru a găsi responsabilii pentru crimele care s-au petrecut de când Kim Jong-un este la putere.

„Vom recomanda Naţiunilor Unite să sesizeze Curtea Penală Internaţională pentru tragerea la răspundere a infractorilor, inclusiv, posibil, a dumneavoastră”, i-au scris anchetatorii ONU.

Într-un raport al Comisei de anchetă se precizează: „Comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de către Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii”, scrie Mediafax.

Preşedintele Comisiei de anchetă, Michael Kirby, a declarat că membrii comunităţii internaţionale nu pot să pretindă că nu sunt la curent cu modul în care drepturile omului sunt încălcate în statul asiatic.

„La sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial mulţi oameni au spus «nu ştiam». Acum comunitatea internaţională cunoaşte situaţia. Nu va exista posibilitatea unor scuze pentru inacţiuni”, a spus acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*