Ultimele stiri

KITCH! Plescavita și libertate: Bustul lui Ion Monoran, acaparat de o tonetă

Timișoara pare se devină paradisul rulotelor. La aproape fiecare colț din oraș timișorenii găsesc astfel de vehicule din care se comercializează diferite produse alimentare. Grav este că, pe lângă faptul că de cele mai multe ori acestea nu îndeplinesc condițiile minime de igienă și nu au autorizație, aceste tonete ajung să acapareze obiective pe care municipalitatea le vede de interes. Un exemplu este statuia lui Ion Monoran, din Piața Maria.

La 25 de ani de la Revoluție, cel ce printr-un gest devenit simbolic a oprit tramvaiele în Piața Maria pentru a chema oamenii la Revoluție, a primit, în semn de respect, de la municipalitate, un bust din bronz lângă podul din Piața Maria. Partea proastă e că cele mai multe persoane trec pe lângă statuie fără a o observa. Motivul? O tonetă la care se vând produse de fast-food este amplasat chiar lângă monument. Mult mai mare ca dimensiune și mult mai colorată, rulota îl acaparează pe Ion Monoran.

unnamed (3) unnamed

În cel mai kitchos mod, uneori, cei ce-și cumpără de acolo o plescavita aleg să zăbovească în fața statuii câteva secunde pentru a vedea cine a fost „respectivul”. Totuși, de cele mai multe ori, bustul este total ignorat.

unnamed (2)

Nu este singurul caz de acest gen din Timișoara. Același lucru se întâmplă, de exemplu, și în fața ceasului floral din centrul orașului, acolo unde, la fel ca în Piața Maria, există o astfel de tonetă.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*