Ultimele stiri

Klaus Iohannis: Mi-am asumat ca angajament un Parlament mai mic şi mai eficient. Susţin în continuare acest lucru

Klaus Iohannis

Preşedintele ales Klaus Iohannis a reluat ieri susţinerile sale din campania electorală privind elaborarea unei noi legislaţii de alegere a parlamentarilor, „care să elimine aberaţiile”.

„În campanie, mi-am asumat ca angajament un Parlament mai mic și mai eficient și că, în calitate de președinte, voi cere partidelor politice să elaboreze o nouă legislaţie de alegere a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care să elimine aberaţiile. Astăzi, reiterez acest angajament și susțin în continuare că trebuie să avem un Parlament mai mic, mai reprezentativ şi mai eficient în serviciul public”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Reducerea numărului de parlamentari a fost una dintre temele de campanie a lui Klaus Iohannis. El a promis că, dacă va ajunge preşedinte, va iniţia consultări pentru schimbarea legii electorale, informează Digi24.ro.

„Avem un Parlament prea mare, avem un Parlament prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate. Avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic care lucrează pentru cetăţeni”, spunea Klaus Iohannis.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*