Ultimele stiri

Klaus Iohannis și Victor Ponta merg în turul II

Klaus Iohannis și Victor Ponta sunt cei doi candidați care intră în turul doi, în lupta pentru funcția de președinte la Cotroceni. Potrivit primelor date oferite de Realitatea, procentajul estimativ, după primele numărări ale voturilor, este de 38, 2% pentru Victor Ponta și 32, 1% pentru Klaus Iohannis.

Conform sondajului la ieșirea de la urne comandat de Digi TV și realizat de IRES, Victor Ponta a obținut 41,5% din voturi, iar Klaus Iohannis a adunat 32.1%

Realitatea TV a comandat un exit poll la Agenția de Rating Politic, iar rezultatele arată astfel: Victor Ponta – 38,2%, Klaus Iohannis – 32,1%, Elena Udrea, Monica Macovei și Călin Popescu Tăriceanu – câte 6%, Kelemen Hunor – 4,3%, Corneliu Vadim Tudor – 2,2%, Dan Diaconescu – 1,9% și Teodor Meleșcanu – 1,3%.

„Victor Ponta este peste ținta pe care și-a propus-o de la europarlamentare. Domnul Klaus Iohannis are o diferență mai mare de recuperat decât a avut Băsescu. Iohannis este un contracandidat slab. Doamna Udrea și Macovei au dezamăgit, au scoruri jenante având în vedere cât sprijin au  avut”, a spus Dragnea.

Udrea: „Am avut cea mai grea campanie  electorală din ultimii 25 ani. Împotriva mea au fost structuri politice mari”.

Iohannis: „Avem astăzi un rezultat foarte bun, care arată că se produce schimbarea. Mulțumesc tuturor românilor care au votat, indiferent pentru cine au votat. E clar că au rămas în competiție doi candidați: eu și Victor Ponta. Este evident că românii au ales între două variante: pe de o parte România lucrului bine făcut, pe de altă parte o Românie a lucrului prost făcut. Sunt singurul candidat rămas în competiție care este dispus să garanteze independența justiției și statul de drept. Românii au votat corect. Este regretabil să constatăm că din cauza proastei organizări, au rămas mulți români care nu și-au putut exercita dreptul la vot. Mulți oameni din diasporă au rămas în fața secțiilor de vot. De asemenea, mulți studenți  nu au putut să meargă la vot. Mai este o bătălie de dat pe 16 noiembrie, și vom câștiga”.

Macovei: „Vedeți ce prost au fost organizate alegerile. Am fost singurul candidat care a propus votul electronic pentru românii din țară, dar și din diasporă”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*