Ultimele stiri

Klaus Iohannis va cânta imnul național împreună cu Simona Halep, în acest weekend, la Galați

Klaus Iohannis

Cea mai bună echipă de Fed Cup a Românei din istorie, aşa cum a catalogat-o Florenţa Mihai într-un interviu pentru ProSport, va juca în acest weekend (7-8 februarie), la Galaţi, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci contând pentru Turul 1 al Grupei Mondiale II. Partida vine într-un moment în care Simona Halep este clasată pe locul 3 WTA. Importanţa acestui eveniment creşte exponenţial în condiţiile în care preşededintele ţării, Klaus Iohannis, a acceptat invitaţia sportivei de a asista la primul meci de sâmbătă.

Imediat după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, ProSport a lansat o invitaţie marilor sportivi ai ţării, foşti şi actuali, să-i adreseze câteo întrebare noului preşedinte Klaus Iohannis. Prima care a spus „DA” campaniei „Ask Iohannis” a fost Simona Halep, care a venit cu o propunere amuzantă: „Pentru că sunteţi un mare fan al sportului pe care îl practic, am marea onoare, d-le Preşedinte, să vă întreb dacă puteţi să vă alăturaţi echipei noastre de Fed Cup, în luna februarie, la Galaţi, să cântăm împreună pe teren imnul naţional al ţării noastre?”.

Răspunsul preşedintelui a venit imediat pentru Simona Halep. Într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, Klaus Iohannis a precizat: „Îi mulţumesc domnişoarei Simona Halep pentru încredere şi pentru întrebare. Răspunsul meu este: Da, se poate!”.

Evenimentul sportiv al începutului de an 2015 din România s-a apropiat cu paşi repezi, astfel că, firesc, vine şi întrebarea noastră: „Va cânta Klaus Iohannis imnul naţional împreună cu Simona Halep, în weekend, la Galaţi?„.

Din informaţiile ProSport, şi Federaţia Română de Tenis i-a trimis o invitaţie specială preşedintelui ţării pentru a fi prezent la partida România – Spania. Simona Halep nu a abandonat ideea de a intona imnul naţional împreună cu Klaus Iohannis, astfel că având şi această opţiune în agendă, evenimentul de la Galaţi devine şi mai pasionant. Nu se întâmplă foarte des ca un preşedinte de stat să cânte imnul alături de o reprezentativă naţională, din arenă.

Din sursele ProSport, Klaus Iohannis a acceptat invitaţia Simonei Halep de a fi prezent la confruntarea României cu Spania din Fed Cup. În aceste zile, SPP a studiat locul în care se vor duela cele două reprezentative. Preşedintele va fi prezent la primul meci de sâmbătă (tragerea la sorţi încă nu a avut loc), astfel că va prinde şi momentul intonării imnurilor.

 

Preluare: Prosport

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*