Ultimele stiri

Klaus Iohannis vrea ca dezbaterea publică dintre el și Victor Ponta să aibă loc la Timișoara

După ce Universitatea de Vest din Timișoara a propus organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna a instituției, între candidații din turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, candidatul ACL a răspuns pozitiv invitației.

Iohannis susține că i se pare normal ca această dezbatere să aibă loc la Timișoara, orașul din care acum 25 de ani a pornit Revoluția.

„Așa cum am anunțat de la bun început, consider că este absolut necesar ca cei doi candidați rămași în competiția pentru Președinție să aibă o dezbatere bazată pe viziunea și proiectul fiecăruia dintre ei pentru România. Din respect pentru cetățeni, o astfel de dezbatere electorală nu poate să aibă loc decât într-un cadru echitabil și neutru pentru ambii candidați și consider că aceste condiții pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timișoara. Am fost neplăcut surprins că Victor Ponta preferă să dialogheze cu mine într-un format de discuții prestabilit de către echipa sa, cu moderatorii și cu temele fixate după bunul său plac. M-aș fi așteptat de la domnul Ponta să nu dezonoreze votul oamenilor care l-au propulsat în turul doi al alegerilor prezidențiale preferând un simulacru de dezbatere și să aibă curajul de a avea împreună o confruntare de idei corectă, într-un cadru imparțial”, a menționat candidatul ACL.

Deși până acum se vehicula varianta ca dezbaterea dintre cei doi candidați să se facă intr-unul dintre platourile televiziunii publice, se pare că Iohannis preferă varianta de la Timișoara și îi cere premierului Victor Ponta să-și arate și el disponibilitatea.

„Dacă este cu adevărat interesat să participe la o dezbatere electorală, îl aștept pe domnul Ponta să onoreze invitația Universității de Vest din Timișoara și să fie de acord ca ambele echipe de campanie să negocieze temele și să pună la punct, împreună cu organizatorii, detaliile acestei dezbateri. Fac un apel la Victor Ponta să nu mai tergiverseze luarea unei decizii și să accepte organizarea unei dezbateri electorale în mediu universitar, la care să aibă acces toată presa și toate televiziunile din România, inclusiv televiziunea publică”, a conchis Iohannis.

1 Commentariu pe Klaus Iohannis vrea ca dezbaterea publică dintre el și Victor Ponta să aibă loc la Timișoara

  1. Na, sunt curios. Vine acest plagiator si rinjila arogant in cetatea Timisoara? Cred ca nu are curajul!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*