Ultimele stiri

La 25 de ani de la Revoluție, Ion Monoran va avea monument la Timișoara

Cunoscut ca fiind omul care a oprit tramvaiele în Piața Maria, liderului revolutionar, poetului Ion Monoran, i se va ridica un bust de bronz la Timișoara. Acum, la 25 de ani după Revoluție, consilierii locali au avut pe masă un proiect care privește realizarea şi amplasarea unui bust al poetului în zona Flora și au răspuns pozitiv. Lucrarea va costa în jur de 13.000 de lei.

Poetul Ion Monoran este cel care a strigat prima dată, la Timșoara, „Jos Ceaușescu” în data de 16 decembrie. Tot el este cel care a oprit tramvaiele în Piața Maria pentru a chema oamenii la Revoluție. Ulterior, poetul s-a implicat activ în punerea pe picioare și susținerea ziarului „Timişoara”, pe care l-a găzduit o vreme chiar în propria locuință. Acum, la 25 de ani de la acele vremuri, Primăria Timișoara vrea să-i onoreze amintirea cu un bust amplasat în zona Flora.

„ Acum, la împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română îi omagiem pe revoluţionarii timişoreni cu speranţa că, în ciuda dezamăgirilor încercate, ne aflăm pe drumul cel bun, pe drumul cel drept, care va duce, în sfârşit, la atingerea idealurilor pentru care ei au ieşit în stradă atunci în decembrie 1989”, se arată în referatul ce însoțește proiectul.

Astfel,  monumentul va fi amplasat în zona Flora, în parcul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, chiar în această lună.

FOTO: http://blog.itmorar.ro/

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*