Ultimele stiri

La ce școli din Timișoara se fac înscrieri în clasa zero

Peste doar o săptămână, se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare. În județul Timiș sunt disponibile peste 6.500 de locuri în 261 de grupe, ce vor fi formate la 25 de unități de învățământ, transmit reprezentanții inspectoratului școlar.

Totuși, părinții nu pot să-și înscrie odraslele la școlile preferate, ci principalul criteriu după care se va face împărțirea copiilor pe școli va fi în funcție de domiciliul părinților. Astfel, în prima etapă a înscrierilor, părinții prichindeilor pot opta doar pentru școala care se află în apropierea locuinței. De abia în celelalte etape, dacă vor mai exista locuri libere, micuții pot fi înscriși la altă școală.

Anul trecut, acest lucru i-a nemulțumit pe o parte din părinți, care au recurs la tot felul de mijloace prin care să-și înscrie odrasla într-o școală de elită, aflată în centrul Timișoarei. Astfel, aceștia au decis să-și facă viză de flotant în zona de circumscripție a școlii.

Aceeași situație se va putea petrece și în acest an, în condițiile în care reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș spun că nu au cum să verifice dacă părinții și-au schimbat domiciliul.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc şase ani până la data de 31 august 2014. Micuții care împlinesc această vârstă după 1 septembrie vor fi supuși unei evaluări psihosomatice. Înscrierile în clasa zero se fac în perioada 24 februarie – 14 martie. Intră AICI ca să afli la ce școală poți să-ți înscrii copilul!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*