Ultimele stiri

La Ciacova curge apă NEPOTABILĂ la robinete! E plină de nisip

apa calda

Situație de neimaginat pe o stradă din localitatea timișeană Ciacova, unde, de aproximativ două săptămâni, la robinet, curge apă nepotabilă. Locuitorii nu pot folosi apa nici măcar să se spele, căci e plină de nisip. Aceștia sunt revoltați și spun că nu vor plăti apa pe luna în curs.

„Pe strada Avram Iancu se execută niște lucrări de două săptămâni. Dacă era o zi, două, ca orice om îngăduitor, treceam peste faza asta, dar sunt aproape două săptămâni de când, la toate robinetele din casă, curge apă cu nisip. Mi s-a blocat și un robinet în curte din cauza nisipului”, spune unul dintre locatari.

Acesta amenință că nu va plăti apa pe luna în curs având în vedere ca nu a putut fi folosită nici măcar ca apă menajeră.

„Nu avem motive să plătim pe această lună nota de plată pentru apă. Apa furnizată nu este potabilă. Nici măcar spălabilă. Facem duș și apoi ne scuturăm de nisip”, mai susține acesta.

Răspunsul pentru motivul ce a dus ca locuitorii din Ciacova să trăiască în aceste condiții, vine chiar de la Aquatim. Se pare că țevile de rețea sunt atât de vechi încât sunt pline de rugină. Tocmai pentru a rezolva situația și a purifica apa, compania a recurs la spălarea acestora, acesta lucru făcând ca la robinete, în momentul de față, să curgă apă cu nisip sau rugină.

„Rețeaua de apă, fiind veche, trebuie spălată și asta e problema. Facem spălări la rețeaua de apă. Asta înseamnă că lăsăm apa să curgă mult în așa fel încât să curețe țevile de mizerie, de depuneri de rugină”, transmit reprezentanții Aquatim.

Puși în fața faptului că oamenii ar putea refuza să plătească facturile la apă pe perioada în care de la robinete le-a curs nisip, aceștia anunță că, deși teoretic n-ar trebui să fie costuri mari, pentru că oamenilor le este imposibil să utilizeze apa, se vor face, de la caz la caz, reduceri la facturi.

„Teoretic n-ar trebui să  fie consumuri de apă mari, pentru că am înțeles că apa nu e bună, nici nu se poate folosi. Consumurile sunt limitate, dar dacă vor fi cazuri în care oamenii au consumat mult, în perioada menționată, atunci se vor face reduceri”, transmit cei de la Aquatim.

Situația însă ar mai putea persista. Fiind foarte murdară, rețeaua va mai fi supusă și în zilele ce urmează la procedee de curățire. Totuși, dacă mai sunt alte cazuri de acest gen, recomandarea este ca oamenii să se adreseze imediat la Aquatim pentru a putea primi răspunsuri și rezolvări.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*