Ultimele stiri

La doar 12 și 13 ani sunt specialiști în furtul de autoturisme

politia

Nici n-au ajuns la pubertate și deja mașnile le fac cu ochiul. Dar nu să se joace cu ele, ci să se plimbe. Așa au fost surprinși doi minori de 12 şi 13 ani în timp ce încercau să sustragă un autoturism, de la proprietarul acestuia. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că cei doi minori sunt bănuiţi şi de sustragerea unui alt autoturism, pe care l-ar fi condus și pe drumurile publice.

“Poliţiştii oraşului Jimbolia efectuează cercetări faţă de doi minori de 12 şi 13 ani, bănuiţi că ar fi sustras un aututurism şi l-ar fi condus pe drumurile publice şi, totodată, ar fi încercat să sustragă un alt autoturism, fiind surprinşi  de proprietar. La data de 12 iulie, în jurul orei 18.00, poliţiştii oraşului Jimbolia au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Liviu Rebreanu, din localitate, un bărbat a surprins doi tineri în timp ce încercau să-i sustragă autoturismul. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii i-au identificat pe cei doi minori de 12 şi 13 ani, ambii din localitate Lenauheim, care ar fi pătruns în autoturism folosindu-se de chei potrivite”, povestesc reprezentanții IPJ Timiș.

În urma extinderii cercetărilor, oamenii legii  au stabilit că cei doi minori sunt bănuiţi şi de sustragerea unui alt autoturism, în noaptea de 11 spre 12 iulie, care se afla parcat pe strada Republicii din oraşul Jimbolia. Autoturismul în cauză a fost depistat de poliţişti abandonat pe D.N. 59 A, între localităţile Săcălaz şi Timişoara.

Din cercetări a reieşit că cei doi l-ar fi condus, pe rând, iar când au rămas fără combustibil, așa că l-au abandonat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi tentativei la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi minori.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*