Ultimele stiri

La mulţi ani, Gheorghe Hagi! Ce vârstă împlineşte “regele” fotbalului românesc

Gheorghe Hagi, fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale a României, împlineşte, astăzi, frumoasa vârstă de 49 de ani. Mulţi dintre oamenii de fotbal, şi nu numai, s-au grăbit să-l felicite. Printre aceştia se numără şi Adrian Mutu, care a postat o fotografie pe un site de socializare  în care apar cei doi în tricourile naţionalei. Poza a fost realizată în anul 2000, în timpul meciului Germania – România, de la turneul final european  din Belgia şi Olanda. “La mulţi ani Gică Hagi! Sunt onorat că am avut ocazia de juca cu tine!”, a scris Adrian Mutu.

Potrivit Mediafax, “regele” fotbalului românesc s-a născut pe 5 februarie 1965, la Săcele. Hagi a început să joace fotbal în curte, cu o vezică de porc. Apoi, bunicul său i-a confecţionat o minge din păr de cal şi de abia la vârsta de şase ani, Gheorghe Hagi a primit o minge din cauciuc din partea mamei.

Palmaresul lui Hagi în primul eşalon din Romania totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. De asemenea, Gheorghe Hagi a marcat cele mai multe goluri pentru echipa naţională, 35. În prezent, fostul internaţional român se ocupă de Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” şi de echipa Viitorul Constanţa.

211520_211520_mutu_hagi

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*