Ultimele stiri

La Muzeul de Artă din Timișoara se va deschide cea mai mare expoziție de gravuri ale lui Rembrandt în România

expozitie rembrandt

Expoziția “Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii”, cea mai mare expoziție de gravuri ale lui Rembrandt în România, ajunge la Muzeul de Artă din Timișoara, în această lună. Publicul va putea admira peste 250 de gravuri originale obținute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru din Paris.

Miercuri, moment în care se va anunța expoziția-eveniment “Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii” la Muzeul de Artă din Timișoara, va fi semnat și un protocolul privind itinerarea expoziției la Timișoara între reprezentantul deținătorului acestei colecții, Thomas Emmerling de la Euro Art Luxembourg, și Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara.

Gravurile originale au fost obținute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru, restaurate și prelucrate de Amand Durand între anii 1865-1867, la solicitarea Bibliotecii Naționale Franceze. Așa după cum declară serviciul de presă al colecționarului, este vorba despre cea mai mare expoziție de gravuri ale lui Rembrandt van Rijn în România. Pe simezele Muzeului de Artă Timișoara se vor afla 273 de gravuri din  totalul de 286 realizate de maestrul olandez de-a lungul vieții sale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*