Ultimele stiri

La proiecte, înainte! Primăria a întocmit planul lucrărilor pentru administrația Robu, dar și pentru cea ce va urma

Municipalitatea are planuri mari pentru următorii ani! Și cum orice proiect de modernizare începe cu un plan, primarul Nicolae Robu a prezentat vineri o listă cu lucrările prioritare ce urmează a fi realizate în urbea de pe Bega. Vorbim de proiecte ce vor fi făcute pe bani de la bugetul local, dar și de proiecte pentru care Primăria va aplica pe fonduri europene, și care vor fi realizate abia mai târziu.

Momentan lucrările prioritare cuprind Inelul 1 de circulație cu subpasajul Piața Victoriei, lărgirea la patru benzi a străzilor Popa Șapcă, Podeanu, Mareșal Prezan, Calea Martirilor, dar terminarea proiectului Muzicescu. În plus, în plan se mai află și construcția podului peste Bega în zona Pasajului Jiul. Totuși, momentan la acesta se realizează studiile, construcția putând începe cel mai devreme în toamnă.

“Tot ce este început are prioritate. Și podul Jiul vreau să îl începem. Evident că noi n-o să blocăm bani în buget pentru realizarea proiectului, dar dacă lucrurile merg bine și ajungem să lucrăm, în toamnă vom face o rectificare de buget și vom redirecționa fonduri”, anunță primarul Nicolae Robu.

Ca să aplice pentru fondurile europene, municipalitatea trebuie să plătească din banii proprii o mulțime de studii pentru proiecte pe care le are în plan. Vorbim de studii SPF, SF sau PT, care trebuie să existe în momentul în care municipalitatea va decide că contracteze bani europeni pentru realizarea obiectivelor. Cu toate acestea, nu se știe când timișorenii se vor bucura de modernizarea completă prevăzută de administrația Robu, căci implementarea proiectelor ar mai putea dura ani buni.

„La multe nu avem cum să facem estimare pentru că se fac proiectele care ne dau estimările. E bligatoriu să plătim SF uri înainte, pentru ca altfel nu putem să aplicăm. Indiferent cine va fi primar din 2016 încolo trebuie să se plece de la un portofoliu de proiecte pentru Timișoara. Noi le începem, dar nu le vom termina până în 2016, dar asta este abordarea corectă. Este nevoie de studii pentru ca specialistul să-și poată asuma niște sume”, mai spune edilul.

Pe noua „listă a lui Robu” sunt incluse 39 lucrări începute deja, 55 de proiecte noi, 51 de studii si proiecte în continuare, 80 de studii și proiecte noi și 14 dotări noi. Iată planul prevăzut de primarul Nicolae Robu și ceilalți angajați ai Primăriei Timișoara.

PORTOFOLIU

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*