Ultimele stiri

La Spitalul Militar Timișoara va fi realizat primul transplant de ligament

transplant de ligament

Medicii care lucrează în cadrul Clinicii de Ortopedie – Traumatologie din Spitalului Militar Timișoara vor realiza, marți, o intervenție chirurgicală importantă. O echipă de medici va efectua primul transplant de ligament, după ce Spitalul Militar a fost acreditat pentru prelevarea și  transplantul de țesut osos și tendinos, în toamna lui 2013.

Beneficiarul acestui transplant este un tânăr din Timișoara care, în trecut, a mai suferit o astfel de intervenție chirurgicală de reconstrucție a ligamentelor la genunchi. Din păcate, acestea s-au rupt din cauza unui nou traumatism sportiv, mai ales că s-a folosit și țesut din corpul pacientului. De data aceasta, ligamentele tânărului vor fi reconstruite de către medici folosind grefon de la Banca de Țesuturi din București.

Intervenția chirurgicală va fi efectuată de către o echipă condusă de medicul ortoped Fabian Romulus Tatu, șeful Clinicii de Ortopedie – Traumatologie. Transplant de ligament s-a mai realizat în orașul de pe Bega, în urmă cu câțiva ani.

Clinica de Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Militar Timișoara este singura din țară, în afara Spitalelor Foișor și Colentina din capitală, acreditată pentru prelevarea și transplantul de țesut osos și tendinos. Pacienții care beneficiază de astfel de intervenții chirurgicale nu trebuie să scoată niciun leu din buzunar pentru că acestea sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea obținută de Spitalul Militar Timișoara este valabilă timp de cinci ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*