Ultimele stiri

La Timișoara a fost deschis Muzeul Consumatorului Comunist, singurul din estul Europei FOTO

Muzeu cu totul deosebit inaugurat la Timișoara în acest sfârșit de săptămână. Este vorba despre unicul Muzeu al Consumatorului Comunist din Estul Europei, care a fost dechis ieri.

Amenajat sub forma unei locuințe ”obișnuite” din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, baie ș.a.m.d., Muzeul Consumatorului Comunist, cuprinde ” tot ce aveau românii acasă”: obiecte de uz casnic și decorativ de producție românească, mobilier, bunuri provenite din marfa de contrabandă, obiectele handmade ale vremii, îmbrăcăminte și accesorii de vestimentație, încălțăminte, articole de uz casnic, electrocasnice, jocuri, jucării, casete audio, discuri vinil, produse cosmetice, papetărie.

Nimic nu lipsește patrimoniului Muzeului Consumatorului Comunist, de la păpușile Arădeana, la țigările Carpați și Amiral, de la discurile și casetele cu muzică pionierească, la sticlele de lapte și de bere, sacoșele de rafie ”de ținut rând la Alimentara” sau săpunurile Cheia. Muzeul va fi interactiv, vizitatorii vor putea vedea, atinge, folosi obiecte care au traversat epoca comunistă, vor putea răsfoi ziarele, revistele, almanahurile vremii, vor asculta muzică patriotică, iar copiii se vor putea distra cu jucării.

Scopul principal al muzeului este de a recupera memoria pierdută a obiectelor epocii socialiste și de a lansa în circuitul public un obiectiv turistic original, un nou ”hotspot” al Timișoarei. Accesul publicului va fi liber. Vizitatorii vor putea face donații și vor putea primi suveniruri comuniste.

Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr.1, Timișoara, în ”subteranele” Teatrului Auăleu și ale Scârț -loc lejer.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*