Ultimele stiri

La Timișoara, persoanele aflate în dificultate vor avea parte de un centru de zi ca cele din Occident FOTO

O curte mare cu gazon, foișoare și mese de sah. O clădre plină cu săli de realaxare, de sport, de pictură, de mese, o sală polivalentă și chiar un internet-cafe. Vorbim doar de câteva dintre facilitățile de care vor dispune mai multe persoane aflate în suferință din Timișoara. Totul după ce, o clădire aflată în paragină a fost transformată pe bani europeni într-un modern centru de zi special pentru persoanele aflate în dificultate.

De noul centru de zi, aflat pe strada Plavoșin, vor beneficia anual peste 1.000 de persoane vârstnice cu semipareză, persoane care suferă de boli precum Parkinson sau Alzheimer în stadiu incipient, dar și persoane cu dizabilități. Aceștia vor fi aduși aici dimineața, iar spre seara vor fi luați acasă de către familii. În timpul în care vor sta în centru, aceste persoane vor avea parte de diverse activități care se pot face în sălile special amenajate pentru ele. Vor putea lua parte la lecții de dans, se vor utea relaxa sau chiar vor putea învăța noi deprinderi, cum ar fi de exemplu, croitoria.

“Vorbim despre un centru de zi pentru persoane aflate în dificulatate, atât persoane vârstnice ce suferă de diverse boli, cât și persoane cu dizabilități. Tot ce este aici vine, poate, în primul rând, în ajutorul familiilor acestor persoane, dar desigur și în ajutorul celor care beneficiază de toate aceste facilitate”, spune primarul Nicolae Robu.

Proiectul, care va veni în întâmpinarea a mii de timișoreni, a presupus reabilitarea clădirii și extinderea ei. Prețul total este de puțin peste 2 milioane de lei și a fost implementat în 6 luni.

“Sunt foarte mulțumit că am dus la bun sfârșit un alt proiect cu finanțatare de la Uniunea Europeană. Valoarea totală proiectului a fost de aproape 3 milioane de lei, dar la licitație am realizat o economie de peste 600.000 de lei, astfel că, costurile totate a fost de 2.365.000 de lei”, mai spune Robu.

Momentan, 15 persoane cu Alzheimer beneficiază de serviciile centrului de zi, dar se așteaptă ca în cel mai scurt timp toate locurile să fie ocupate. Centrul va oferi servicii gratuite, dar persoanele alese să beneficieze de acestea vor fi selectate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*