Ultimele stiri

La Timișoara se alege cea mai accesibilă universitate pentru persoanele cu dizabilități

persoana dizabilitati

Reprezentanții instituțiilor de învățământ superior sunt așteptate să se înscrie la concursul “Cea mai accesibilă universitate din Timișoara”, organizat de către Centrul Euroregional pentru Democrație, în parteneriat cu Colegiul Saint Rose din Albany, New York, SUA.

Concursul este parte a proiectului „Dincolo de etichetă: Proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilității în universități”, derulat în cadrul programului Community Solutions al Departamentului de Stat al SUA. Scopul competiției este acela de a încuraja instituțiile de învățământ superior din Timișoara să identifice și să soluționeze cel puțin o problemă de accesibilitate fizică / informațională cu care se confruntă sau s-ar putea confrunta studenții cu dizabilități.

La concurs poate participa orice componentă organizatorică din structura unei universități – departament, facultate, centru de consultanță, organizație a studenților, centru de formare continuă, universitate per ansamblu.

Competiția presupune parcurgerea următoarelor etape:

  1. identificarea problemei care va fi soluționată (până în 9 iunie 2014);
  2. dezvoltarea unui plan pentru rezolvarea problemei identificate (10 – 16 iunie 2014);
  3. punerea în aplicare a planului (16 iunie – 6 iulie 2014);
  4. comunicarea rezultatelor obținute organizatorilor competiției (până în 13 iulie 2014);
  5. desemnarea câștigătorului de către un juriu mixt româno-american.

Anunțarea câștigătorului se va face public în cadrul conferinței finale „Educația pentru toți”, ce va avea loc în data de 31 iulie.

Sunt încurajate, în mod special, inițiativele care: reușesc să implice / creeze parteneriate cu organizații studențești, reprezentanți ai societății civile, alte instituții de învățământ superior etc.; reușesc să îmbunătățească accesibilitatea pentru mai multe tipuri de dizabilități.

Câștigătorul va avea parte de o promovare intensă în presa locală, regională şi centrală, precum şi în cadrul materialelor promoţionale şi al prezentărilor care vor fi realizate cu ocazia conferinţei finale. Toți participanții vor beneficia de consultanţă din partea membrilor echipei proiectului „Dincolo de etichetă”.

Pentru înscrierea la concurs, puteți completa formularul care poate fi descărcat la adresa http://educatiapentrutoti.files.wordpress.com/2014/05/formular-inscriere-concurs.docx și să îl trimiteți la adresa anaclaudia_leu@yahoo.com, până în data de 9 iunie 2014.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*