Ultimele stiri

La Timișoara se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea devreme dintre noi

candele

„Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor” este marcată și la Timișoara. Mâine, de la ora 19.00, în Parcul Piața Crucii, mamele de îngeri, persoane care vor să atragă atenția asupra ratei ridicate a mortalității în România, și nu numai, sunt așteptați pentru a aprinse lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. În Timisoara se vor aprinde candele, fiecare dintre ele purtând numele unui copil care nu mai este.

Acțiunea este organizată simultan în 15 orașe din țară de către Organizația E.M.M.A., dar și în țări precum Statele Unite, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene. Lumânările vor fi lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.
Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Am aprecia dacă ați fotografia lumânările aprinse și le-ați trimite pe adresa: contact@organizatiaemma.ro”, transmit reprezentanții Organizației E.M.M.A.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*