Ultimele stiri

La Timişoara se construieşte cea mai înaltă clădire şi cel mai mare parc suspendat din România. FABULOS cum va arăta proiectul multifuncţional Openville FOTO

openville

Openville, unul dintre cele mai grandioase proiecte din Timişoara, va fi realizat lângă Iulius Mall. Peste 220 de milioane de euro investeşte Grupul Iulius în ansamblul urbanistic unic în România, sumă ce reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării. Astăzi au fost inaugurate lucrările de construcţie la proiectul multifuncţional Openville.

La final, Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Primele lucrări vor începe la clădirea de birouri United Business Center 2, poziţionată în zona adiacentă Iulius Mall, înspre Bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, şi va respecta principiile „clădirilor verzi”. Clădirea va fi finalizată până la sfârşitul anului 2016. Tot până atunci, se vor inaugura, în total, 33.000 mp de spaţii office.

Inaugurare lucrari Openville 01

Potrivit reprezentanţilor Grupului Iulius, prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată la sfârşitul anului 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

La final, Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltată sub brandul United Business Center, care va include şapte imobile, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 m şi 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Office Openville - UBC0

Openville va crea la Timişoara şi cel mai mare parc suspendat din România, un spaţiu verde de peste 55.000 mp. Acesta va fi o adevărată oază de relaxare pentru întreaga familie, cu patinoar, carusel, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbuşti şi gazon special.

În ceea ce priveşte segmentul de retail, Openville vine cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, 15 săli de cinema, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, proiectul va include şi patru săli pentru evenimente speciale şi corporate, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane.

Parc Openville 1

Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locuri libere. Realizarea proiectului Openville presupune şi creare de noi locuri de muncă, aproximativ 16.500 de persoane vor lucra în acest ansamblu.

Investitorul proiectului va aloca şi fonduri importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din zonă, prin efectuarea unor lucrări ample, care vor asigura deschiderea Inelului II de circulaţie şi realizarea conexiunii cu Bulevardul Antenei, modernizarea străzii existente, precum şi crearea unor noi trasee şi a legăturilor acestora în zonă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*