Ultimele stiri

La Timișoara va avea loc cel mai mare și impresionant festival catalan din afara Spaniei. Ce surprize îi așteaptă pe participanți

festival spania

Peste doar câteva zile, timișorenii vor putea participa la un eveniment cu totul special, ce va avea loc între 8 și 10 august. Este vorba despre Festivalul APLEC Internacional, cel mai mare și impresionant festival catalan din afara Spaniei.

Evenimentul este organizat de Asociația ADIFOLK Barcelona, Primăria Municipiului Timişoara, Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara şi Asociaţia ViaRumania Cultura. Peste 500 de artişti catalani vor participa alături de grupuri din România la un eveniment extrem de interesant şi de spectaculos incluzând tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe alte repere ale tradiţiei catalane.

Festivalul va începe cu spectacolul de Sardanas (hore catalane), vineri, 8 august, de la ora 10.00, în Parcul Rozelor, urmând să continue cu expoziții de construcții umane care vor avea loc pe platoul din fața stadionului Dan Păltinișanu, precum și pe platoul din fața Școlii Generale nr. 30, începând cu ora 17:00.

Tot în data de 8 august vor avea loc dansuri cu bastoane, de la ora 15:00, în incinta Iulius Mall, urmând ca pe străzile Mărășești și Alba Iulia să aibe loc un spectacol itinerant. Ziua întâi de festival se va încheia cu spectacolul El cel i el Mar a Catalunya (Cerul și Marea în Catalonia), care începe de la ora 19:00 în Piața Victoriei.

Sâmbătă, 9 august, de la ora 11:00, în Piața Victoriei va avea loc pregătirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzită, giganți etc.), precum și ateliere de cultură populară catalană, precum: cursuri de dans Sardana (horă catalană), cursuri de Falcons (construcții umane, scrabel multicultural, poze cu capetele gigant). Ziua va continua cu parada catalană Cercavila, unde se vor prezenta toate grupurile participante la festival, printre acestea numărându-se Ansamblul Timișul, precum și Peregrinii.

Parada va avea loc de la ora 18:30, iar traseul pe care se va desfășura parada va fi următorul: str. Mărăşeşti colţ cu Gh Dima – Piaţa Victoriei (prin faţa Operei) – Modex (blocare sens giratoriu  str IC Brătianu, bv 20 Decembrie 1989, str Lucian Blaga, str.Carol Telbisz) – bv 20 Decembrie 1989 ( închisă circulaţia pe ambele sensuri) – CD Loga (in faţa Primăriei) str CD Loga blocata pe portiunea cu Primăria – Bv Regele Ferdinand – Piaţa Regia Maria – Bv Republicii – Piaţa Victoriei (în faţa Operei).

Ziua a doua de festival se va încheia cu spectacolul La Terra i el Foc a Catalunya (Pământul și Focul în Catalonia), care va începe de la ora 20:00 și se va termina la ora 23:00, spectacolul având loc în Piața Victoriei.

Duminică, 10 august, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, va avea loc loc pregătirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzită) dar și ateliere de cultură populară catalană, precum cursuri de dans Sardana și cursuri de Falcons. De la ora 18:30, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzică din Catalonia, urmând ca de la ora 20:30 să se desfășoare parada Fanfara Catalană, cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante, parada desfășurându-se în incinta Filarmonicii Banatul. Festivalul catalan se va încheia prin spectacolul Follia Dels Elements (Nebunia Elementelor), care va începe de la ora 21:15, unde vor fi prezente toate grupurile participante la festival.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*