Ultimele stiri

La Universitatea Politehnica Timișoara se stabilește viitorul Construcțiilor Metalice

La Universitatea Politehnica Timișoara se continuă seria conferințelor internaționale itinerante. După ce în zilele de 25, 26 și 27 mai 2016 a avut loc pentru prima dată în România, conferința internațională MAKELEARN & TIIM, organizată de International School for Social and Business Studies în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, în perioada 30 mai – 1 iunie 2016, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara se desfășoară „The International Colloquium on Stability and Ductility of Steel Structures” (Conferinţa internaţională pentru Stabilitatea și Ductilitatea Structurilor Metalice).
SDSS 2016 este organizată de Departamentul de Construcţii Metalice şi Mecanica Construcţiilor din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, în colaborare cu Academia Română – Filiala Timişoara, şi cu sprijinul Convenţiei Europene de Construcţii Metalice – ECCS şi al Consiliului pentru Stabilitatea Structurilor Metalice – SSRC.
„Peste 270 de autori din 28 de țări, de pe 5 continente, au contribuit cu 115 de lucrări științifice, acoperind 9 teme de maximă actualitate. Dincolo însă de numărul impresionant al partcipanților internaționali, trebuie să evidențiez calitatea celor prezenți la conferință: keynote speakerii fac parte din top 10 personalități ale domeniului, la nivel mondial”, a precizat domnul Academician Dan Dubină.
Dintre invitații de marcă ai conferinței menționăm:
Doamna profesor Ulrike Kuhlmann, de la Universitatea din Suttgart, coordonatorul european în cadrul Comitetului pentru Normalizare (CEN) în domeniul structurilor metalice și mixte.
Profesor Kim Rasmussen, Directorul responsabil cu cercetarea la Școala de Inginerie a Universității din Sidney.
Profesor Siu-Lai Chan, de la Universitatea din Hong Kong, Director responsabil cu cercetarea.
Profesor Ron Zimian, director executiv al Consiliului pentru Stabilitatea structurilor Metalice (SSRC) din Statele Unite ale Americii.
Importanta manifestare științifică se desfășoară pentru a treia oară la Timișoara, edițiile precedente având loc în 1982 și 1999. Programul cuprinde pe lângă sesiunile paralele, workshopul SAFEBRICTILE – Standardization of Safety Assessment Procedures across Brittle to Ductile Failure Modes (Standardizarea procedurilor de evaluare a siguranței pentru modurile de rupere fragilă și ductilitate) și ședința europeană a Comisiei Tehnice pentru Stabilitatea Structurilor Metalice .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*