Ultimele stiri

Laborator medical unic în România, inaugurat la Spitalul Județean Timișoara! Ce sumă fabuloasă a fost investită

laborator medical

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost lansată, astăzi, Linia Automată a Laboratorului Central. Este o linie de efectuare a analizelor medicale unică în România, care poate efectua 400 de tipuri de analize medicale atât de biochimie cât şi analize de imunologie.

Investiţia Ministerulul Sănătății se ridică la un milion de euro, de asemenea fiind necesară şi o investiţie de 40.000 de Euro pentru amenajarea spaţiului în care funcţionează această linie, bani care au venit de la Consiliul Județean Timișoara. Laboratorul este deservit de șapte persoane și poate efectua la capacitate maximă 4000 de investigaţii pe oră aducând un mare avantaj din punct de vedere al timpului în care medicul curant află rezultatele analizelor solicitate.

Fiind complet automatizată reduce ricul de apariţie al erorii umane în timpul efectuării analizelor medicale şi beneficiază de un sistem de stocare în care pot fi păstrate până la 10.000 de probe, sistem care funcţioneză în acest moment în doar 3 ţări din Europa, acesta fiind necesar în cazul în care se doreşte repetarea analizelor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*