Ultimele stiri

Laborator UNIC în România, în care se analizează procentul de grăsimi din corp, la Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara are un nou laborator unic în România. De data aceasta, universitatea timișoreană a investit peste 100.000 de euro într-un Laborator de Analiză a Compoziției Corporale, pentru care a achiziționat două aparate cu totul speciale.

Este vorba despre un adipometru de tip Bod Pod, unic în Europa de Est, și un aparat de analiză a bioimpedanțelor. Primul dintre cele două aparate măsoară, cu precizie foarte bună, procentul de grăsimi din corp la scară moleculară. Acesta se distinge de alte  tehnici de măsurare a nivelului de adipozitate prin faptul că nu expune persoana testată unor factori fizico-chimici nocivi. Testul de compoziție corporală cu acest instrument este complet neinvaziv, nedureros și rapid. Rezultatele analizei de compoziție corporală sunt date pe loc și permit estimarea precisă a necesarului de calorii a persoanei testate.

Studiul compoziției corporale este util atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în cazul acelora care suferă de disfuncții metabolice, respectiv de boli corelate cu starea de nutriție. Astfel, noul laborator va oferi date vitale pentru prevenția și tratamentul obezității și a altor boli cu implicații metabolice.

Începând din toamna acestui an, laboratorul va oferi serviciile sale și publicului larg, tarifele încep de la aproximativ 120 de lei pentru o analiză cu sistemul Bod Pod.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*