Ultimele stiri

Lacul Surduc, un important punct de alimentare cu apă potabilă al Timișoarei

Jurnaliștii, Călin Dobra – vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin – președintele CJT, dar și reprezentanți ai autorităților locale au luat parte weekend-ul trecut la o dezbatere privind problemele cu care se confruntă lacul Surduc.

Lacul Surduc se confruntă în momentul de față cu o lipsă de pensiuni, restaurante și alte posibilități de petrecere a timpului liber care ar putea atrage mai mulți turiști în zonă. Lacul va trece în următorii ani printr-un proces de reamenajare, acesta fiind un important punct de alimentare cu apă potabilă al Timișoarei.

Samuel Lupulescu, primarul localității Fârdea, recunoaște că turismul în zona Lacului Surduc nu este dezvoltat.

„Dacă acum nu se va întâmpla ceva la Surduc, niciodată nu se va mai întâmpla. Avem proiecte multe, până și cel cu pista… să vină sârbii la lac pe bicicletă, dar să vină, vom face una în jurul lacului în curând. Vrem să facem chioșcuri, pensiuni și pontoane, dar sporturile care necesită ambarcațiuni cu motor vor fi interzise în continuare. Oamenii pot vedea dealurile și munții din zonă, pot face ski nautic, înot, surf sau caiac. De asemenea, ei pot interacționa cu animalele, găini, ponei, pot face o mulțime de lucruri”, a spus Lupulescu.

Titu Bojin a spus că Lacul Surduc este o sursă importantă de apă pentru Timișoara. Ba mai mult, acesta a afirmat că Surducul este în urmă pentru că nu s-a investit ca la Văliug.

„În niciun caz nu vom arbora ambarcațiuni cu motor pe lac. E sursa principală de apă potabilă și industrială pentru Timișoara, doar cele electrice sau ecologice vor avea voie. La Surduc nu s-a investit ca la Văliug, de-aia suntem în urmă. Vom merge și în Ungaria luna viitoare, să facem un schimb de experiență, să mai învățăm de la ei. Nu putem altfel, dar trebuie să avem mare grijă de apa aceasta”, a declarat Bojin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*