Ultimele stiri

Lanț UMAN din peste o mie de studenți, la deschiderea noii biblioteci a Universității Politehnica din Timișoara FOTO

Manifestare surpriză pregătită de reprezentanții Universității Politehnica, la deschiderea oficială a noii biblioteci. Un lanț uman format din peste o mie de studenți ai universității timișorene au transmis, în mod simbolic, din mână în mână, ultimele cărți de la vechea bibliotecă la noua bibliotecă. Transmiterea cărților a început la ora 12.00 și a urmat traseul: str. Vincețiu Babeș nr. 8 – Bd. Regele Ferdinand I – Podul Tinereții – Bd. Vasile Pârvan nr. 2B. Cărțile au fost așteptate la bibliotecă de conducerea universității, oficialități locale și personalități ale mediului socio-economic timișean.

„Biblioteca noastră se situează la ceea ce își dorește orice student, o bibliotecă deschisă, în care tinerii pot să studieze non-stop, pot să acceseze orice bibliotecă din lume datorită informatizării la care am ajuns prin toate dotările pe care le-am făcut. Suntem emoționați că universitatea a reușit din nou să se înalțe la nivelul la care știe toată lumea, adică întotdeauna în frunte, întotdeauna pe locul întâi. Au fost transportate, în ultimele șase luni, aproximativ 700.000 de volume”, a declarat la deschiderea oficială a bibliotecii Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Nu a lipsit de la eveniment primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a precizat că lucrările au durat aproximativ șase ani. „În 2006 am început lucrările efective, am săpat pentru prima dată și putem spune că lucrările efective pentru clădire s-au efectuat între 2006 și 2012. Din 2012 încoace s-a lucrat la mobilare, la dotarea tehnică cu aparatură de ultimă oră și încă mai e de lucru la un corp de clădire care nu a putut beneficia de suficiente fonduri pentru a fi și el finalizat sub acest aspect al dotării sale tehnice și al mobilării”, a explicat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*