Ultimele stiri

Lasagna cu carne şi ciuperci

lasagna cu carne si ciuperci

Ingrediente:

1 cutie cu foi lasagna
700 g carne tocată (amestec porc şi vită)
1 ceapă mare
1 morcov
3-4 ciuperci
200 ml vin roşu
2 linguri ulei
250 ml suc concentrat de roşii
100 g parmezan
1/2 linguriţă oregano uscat
făină sau pesmet pentru tapetat tava

Pentru sosul bechamel:

50 g unt
2 linguri făină
250 ml lapte dulce
sare

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa şi morcovul sau se dau pe răzătoare, se călesc în ulei bine încins, se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată, amestecând continuu. Când a scăzut zeama, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Se adaugă sucul concentrat de roşii, se condimentează cu oregano şi puţină sare.

Separat, se prepară sosul bechamel. Se topeşte untul, se adaugă făina, sare, după gust, amestecând mereu să nu se facă cocoloaşe, apoi se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă. Într-o tavă mai mică unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu pesmet, se aşază un strat de foi lasagna, se adaugă din amestecul de carne şi se pune sos bechamel.

Se repetă operaţiunea până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat de foi lasagna se presară cu parmezanul ras şi se adaugă restul de sos bechamel. Se coace în cuptorul bine încins circa 30 de minute. Se serveşte caldă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*