Ultimele stiri

Lasagna cu spanac

lasagna cu spanac

Ingrediente
1 kg spanac
1 pachet foi lasagna
1 lingură ulei
sare
piper
150 g telemea
250 ml smântână
150 g caşcaval ras
Pentru sos
500 ml lapte
5 linguri făină
50 g unt
sare
nucşoară rasă

Preparare

1.    Alegi spanacul, îl opăreşti şi îl laşi să se scurgă. Îl toci mărunt apoi şi îl potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte.

2.    Prepari sosul pentru care topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi o amesteci repede, repede cu untul. Peste acest amestec torni lapte puţin câte puţin. Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Îi adaugi sare şi nucşoară. Tragi vasul de pe foc, adaugi brânza rasă şi spanacul.

3.    Ungi un vas termorezistent şi pui alternativ câte două foi lasagna şi umplutura de spanac. Ultimul strat trebuie să fie obligatoriu de foi. Torni smântâna şi caşcavalul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*