Ultimele stiri

Laszlo Tokes, la Timișoara: „Suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta şi tragerea la răspundere a lui Iliescu”

laszlo tokes

Laszlo Tokes a fost prezent, ieri, la Timișoara, pentru a participa la o dezbatere organizată de Societatea Timișoara la împlinirea a 25 de ani de la Mineriada din 1990. Între 13 și 15 iunie 1990, zeci de oameni au murit în timpul manifestațiilor din Piața Universității din București. Europarlamentarul a ținut să precizeze faptul că la Bruxelles s-a discutat, recent, despre înființarea tribunalului pentru crimele comunismului.

„Crimele şi criminalii comunismului trebuie judecaţi. Victimelor trebuie să li se facă dreptate. Nu putem trece nepăsători pe lângă raportul lui Tismăneanu, pe lângă sacrificiile lui Teodor Mărieş. Acestea ne aduc aminte de responsabilităţile noastre. (…) Acum suntem aproape de demiterea utecistului Victor Ponta și tragerea la răspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecută, la Bruxelles a avut loc o conferinţă despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care să judece crimele comuniste şi să identifice făptaşii care sunt în viaţă. După atâţia ani de tergiversare există semne că justiţia s-a urnit din loc. Urmează cazul Ion Iliescu. Întrebarea e cât mai ţine situaţia aceasta în care aceiaşi călăi să îi domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor în trecut”, a declarat Laszlo Tokes.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*