Ultimele stiri

Legea ”Big Brother” , susținută de un europarlamentar de Timiș

copiat

Legea “Big Brother” şi cea privind cartelele preplătite vor fi repuse pe agenda Guvernului, a Parlamentului şi a societăţii civile. Directorul SRI susţine că aceste mijloace sunt necesare întrucât există nevoia identificării tuturor factorilor de risc, în contextul noilor ameninţări teroriste. Și un europarlamentar de Timiș susține acest demers. Este vorba despre liberalul Cristian Bușoi, care promite că se va implica activ pentru ca securitatea comunicațiilor din România să crească.

În acest sens, Bușoi susține că țara noastră are nevoie de o lege bine pusă la punct pe domeniul informatic.

„Ca și europarlamentar și participant activ la dezbateri ala directivelor ce țin de zona IT vreau să spun foarte clar că România are nevoie de o lege în ceea ce privește securitatea comunicațiilor și informatică. (…)Trebuie respectate convențiile și deciziile europene, dar nu putem să nu aveam o lege pe acest domeniu”, a explicat europarlamentarul.

În plus, liberalul spune că posibilitatea identificării unui cumpărător de cartele preplătite nu atentează la libertatea cetățeanului, astfel de demersuri fiind posibile și în țări europene de renume precum Belgia sau Franța. Europarlamentarul promite chiar și dezbateri la Bruxelles, în Parlamentul European, pe această teamă.

„Vrea o dezbatere la Bruxelles pe această temă pentru a vedea cum se poate ajunge la o soluție astfel încât și România să fie protejată fie de terorismul clasic, fie de cel cibernetic”, a conchis Cristian Bușoi.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*