Ultimele stiri

Legume gratinate la cuptor

legume gratinate la cuptor

Ingrediente:

300 g cartofi fierţi
250 g fasole verde
sare
5 ouă
2 roşii
2 cepe
2 linguri ulei
3 linguri ketchup
piper
200 ml smântână
150 g brânză

Cum se prepară:

Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se taie felii potrivit de groase. Fasolea verde se curăţă, se taie jumătate dacă este mai mare, se opăreşte în apă clocotită cu sare, după care se scurge şi se lasă să se răcească. Se fierb trei ouă tari, se curăţă de coajă şi se taie împreună cu roşiile felii potrivit de groase.

Ceapa se taie felii subţiri şi se călesc puţin în uleiul încins. Se pune ceapa cu ulei cu tot pe fundul unui vas termorezistent, se aşază pestea ea felii de cartofi, se condimentează cu sare, se aşază jumătate din roşiile tăiate felii şi ouăle. Se stropeşte totul cu ketchup, se adaugă fasolea verde şi feliile de roşii rămase. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se toarnă smântâna amestecată cu două ouă, se presară brânza rasă şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 25-30 de minute. Aşa obţii cele mai bune legume gratinate la cuptor, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*