Ultimele stiri

Liberalii din Timiș critică dur adoptarea ordonanței care permite traseismul politic. Îi vor accepta sau nu pe cei ce vor sa vină în ACL?

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. Liberalii din Timiș văd în aceasta o încălcare gravă a democrației și spun că este un lucru anormal pe scena politică din România.

„După părerea mea această ordonanță încalcă nișe principii ale democrației. Este pentru prima dată când o lege este suspendată și pusă în funcțiune după atâția ani. Vreau să fac referire la anul 2006 când, pentru a se opri traseismul politic, s-a dat un termen de 45 de zile ca fiecare dintre aleși să-și aleagă partidul din care vor să facă parte. Acum ne întoarcem la 180 de grade și spunem : Dă drumul traseismului politic! Este absolut contrar unei democrații”, a declarant co-președintele ACL Timiș, Constantin Ostaficiuc.

Constantin Ostaficiuc: Mizăm pe efectul de bumerang

Acesta vede în ordonanța recent adoptată o strategie de campanie electorală pe grupuri țintă, prin care candidatul la prezidențiale, Victor Ponta, să poată strânge voturile necesare pentru a ajunge în scaunul de la Cotroceni. Ostaficiuc spune că, probabil, cei ce se ocupă de campania premierului s-au gândit la acest lucru, dar că este foarte posibil să nu fi luat în calcul că acest act normativ ar putea avea un efect invers.

„Dacă se emite această ordonanță poate avea un efect de bumerang extraordinar, pe care nu știu dacă l-au luat în calcul”, a mai spus liderul PDL Timiș.

Se vor deschide ușile ACL-ului pentru cine va bate la ele?

Înainte cu câteva ore de adoptarea ordonanței atât Constantin Ostaficiuc, cât și Nicolae Robu, co-președinții ACL Timiș, era total împotriva adoptării acesteia, spunând că ar fi o încălcare gravă a democrației și un mare minus pentru politica românească. Totuși, în ceea ce îi privește pe cei care ar dori să migreze în ACL, cei doi au evitat să spună clar dacă vor fi primiți sau nu în alianță … deși atitudinea lasă de înțeles că ușile nu le vor fi închise în nas.

„Nu ne dorim, niciunul dintre noi, și nici partidul rezultat din fuziune nu-și dorește să fie aprobată o astfel de ordonanță, pentru că ar încălca democrația. Dacă el va fi instituit, politica se face după regulile aflate în vigoare”, a spus Nicolae Robu.

 

1 Commentariu pe Liberalii din Timiș critică dur adoptarea ordonanței care permite traseismul politic. Îi vor accepta sau nu pe cei ce vor sa vină în ACL?

  1. Mi se pare firesc ca dupa ce au fost alesi in alianta USL acum sa desfintat, nu mai exista, e normal ca toti sa spuna in care barca sunt acum! Cei mai multi se vor declara liberari sau independenti asa ca de ce se agita atata opozitia ?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*