Ultimele stiri

Liberalii şi-au păstrat viceprimarul. Ce spun Robu şi Diaconu

După o zi plină de scandal, primarul Nicolae Robu a putut să strige pătimaş la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local: „Dan Diaconu viceprimar”, anunțând că liberalul va rămâne în funcţie, chiar dacă s-a dorit schimbarea sa.

Edilul a rămas apoi în faţa camerelor de filmat şi a jurnaliştilor pentru a da declaraţii şi pentru a mai aduce un atac la adresa fostului primar, Gheorghe Ciuhandu.

„Nu trebuie să urlăm unii la alţii, nu trebuie să ne aruncăm cuvinte jignitoare de ordin personal. Nu e normal să ne jignim. Pe mine mă doare foarte mult, de fapt nu mă mai doare nimic, mi-a trecut, dar m-a durut, când am văzut că un om care a fost primar atâta vreme, s-a descalificat la o vârstă la care ar fi trebuit să îşi vadă de pensie (…). S-a trezit acum să facă aceste jocuri, a vrut să îl schimbe pe Dan Diaconu pentru a-şi pune în funcţie un apropiat, pe Bogdan Herzog”, a afirmat primarul.

Edilul nu s-a oprit aici şi a continuat să discute despre atitudinea prorusă a lui Bogdan Herzog: „Nu poţi să spui că Rusia este o ţară pacificatoare”. Nicolae Robu a mai spus că Herzog are multe calităţi, dar că nu poate să aibă asemenea înclinaţii politice. „Eu sper ca Bogdan Herzog să îşi revizuiască aceste înclinaţii. Trebuie să înţeleagă când greşește şi să fie în concordanţă cu ideile timişorenilor”.

Dan Diaconu a luat şi el cuvântul spunând că nu este o victorie personală faptul că a rămas viceprimar, ci este o victorie a Timişoarei. De asemenea, acesta a concluzionat că dacă votul nu ar fi fost unul secret, acum el nu mai era în funcţie.

La votul pentru demiterea din funcţie a lui Dan Diaconu au mai rămas în sală doar 14 consilieri pentru că membrii PNL, PDL şi Adrian Orza (consilieri PNŢCD) nu au vrut să participe. Astfel, la numărătoare, din 14 voturi, unul a fost pentru rămânerea în funcţie a lui Dan Diaconu, ceea ce înseamnă că nu a existat o majoritate totată, din numărul de consilieri, care să dorească plecarea din funcţie a liberalului.

1 Commentariu pe Liberalii şi-au păstrat viceprimarul. Ce spun Robu şi Diaconu

  1. Am vazut sedinta…rusine PSD si PNTCD!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*