Ultimele stiri

Liberalul Ciprian Jichici, apel pentru dezvoltarea industriei IT din urbea de pe Bega

Ciprian Jichici

Conform Institutului Național de Statistică în anul 2014 industria IT a contribuit cu peste 6% la PIB-ul României. Faptul că este industria cu cea mai mare creștere în anul ce a trecut și faptul că Timișoara este un pol important de dezvoltare, îl face pe consilierul local Ciprian Jichici să ceară municipalității să se implice mult mai mult în dezvoltarea sistemului educațional pe acestă nișă.

Astfel, deși până acum municipalitatea timișoreană a demarat o serie de măsuri de susținere a tinerilor ce-și dezvoltă afaceri în IT, precum construirea celui mai mare centru IT&C din Timișoara, Incuboxx,  iată că consilierul trage un semnal de alarmă și spune că nu este suficient ceea ce s-a făcut până acum. Acesta invocă lipsa critică de absolvenți în domeniu și spune că PMT, prin intermediul Consiliului Local trebuie să se implice mult mai mult în susținerea activității ce contribuie cu cea mai mare valoare la PIB-ul României.

“Pentru Timișoara și zona de Vest cred că această industrie reprezintă o foarte mare oportunitate. Timișoara este o zonă privilegiată, în sensul că am beneficiat de investiții majore în domeniu. În momentul de față, și acest lucru reprezintă o prioritate pentru municipalitate, trebuie să devenim și mai implicați. (…) Mediul tehnologiilor IT se confruntă cu un obstacol, lipsa a suficienți oameni care să lucreze în această nișă. Dincolo de obiective precum Incuboxx, trebuie gândit un mecanism și trebuie cooperat cu universitățile de profil pentru a crește numărul de absolvenți de specialitate. Cred că administrația publică locală poate și trebuie să joace un rol important în acest sens”, a explicat marți, consilierul Ciprian Jichici.

În plus, în acest sens, liberalul susține că municipalitatea ar trebui să ia măsuri chiar începând din acest an.

„Reprezintă un moment important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a orașului nostru și cred că e momentul ca în acest an să punem la punct o strategie mult mai elaborată pentru sprijini acest mediu. Este una dintre oportunitățile uriașe pe care Timișoara le are și de care trebuie să profite”, a mai completat consilierul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*