Ultimele stiri

Liceul Agricol din Timișoara dispare de la toamnă! Consilierul județean Marin Popescu vrea înființarea de clase speciale la liceele din Timiș

Dacă în anul 2002 în Timiș existau opt licee cu profil agricol, acum mai există doar două, iar din toamnă va mai rămâne unul singur, cel din Sânnicolau Mare. Din lipsă de bani, Liceul Agricol din Timișoara dispare. Clasele se mută la Liceul Silvic, unde, pe viitor, acolo vor exista doar câteva clase de profil, iar ponderea acestora va scădea în timp. În acest context, consilierul județean PNL Marin Popescu cere înființarea de clase cu profil agricol la mai multe licee din Timiș.

„Avem foarte mulți experți pe agricultură în Consiliul Județean, dar din păcate experții n-au ridicat niciun pic problema desființării Liceului Agricol. Sigur că ei au înțeles poziția Inspectoratului Școlar, dar logica nu trebuie să fie să desființăm un liceu pentru că nu avem bani. Este interesant că mulți au afaceri în agricultură, dar nu îi interesează viitorul acestui domeniu”, explică Marin Popescu.

În contextul în care județul Timiș are un potențial agricol uriaș, liberalul nu vede cu ochi buni diminuarea activităților de școlare în domeniu. Tocmai pentru că la Timișoara există și o universitate ce oferă posibilitatea de continuare a studiilor pe linie de profil agricol, Marin Popescu cere înființarea, în Timiș, a unor clase cu profil agricol. Proiectul a fost deja scris și urmează a fi depus la CJT.

„Voi încerca să inițiez un proiect de Consiliu Județean astfel încât în zona urban mică, acolo unde există licee, să înființăm clase cu profil agricol. Nu este ușor, dar numai așa vom reuși”, explică liberalul.

Proiectului ar urma să se facă în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și deși încă nu s-au purtat discuții cu instituția, consilierul este convins că va găsi înțelegere și susținere.

„În parteneriat cu ISJ putem să susținem înființarea lor (n.r. claselor cu profil agricol) prin alocarea de bani. Încercăm să le sprijinim fie prin primării, fie prin CJT”, a mai adăugat consilierul.

Conform liberalului, proiectul ar putea intra în vigoare chiar de anul viitor, iar primele clase ar putea fi înființate la liceul din Recaș, de pe băncile căruia ar putea ieși, cât de curând, primii tehnicieni în viticultură.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*