Ultimele stiri

Liceul Calderon va fi reabilitat pe bani europeni

calderon

Vești bune pentru cei aproape 1000 de elevi ce învață la Liceul Calderon. După, Lenau și Loga a venit și rândul liceului de pe strada Pestalozzi să fie reabilitat pe bani europeni. Astfel, luni, primarul Nicolae Robu şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează Liceul Jean Louis Calderon

Implementarea proiectului în valoare totală este de 10.387.525 de lei va dura 12 luni şi vizează lucrări la structura de rezistenţă, faţade, acoperiş, pardoseli și pereţi. În plus, se vor schimba uşile şi geamurile, va fi refăcut sistemul de preluare a apelor pluviale, vor fi reamenajate grupurile sanitare, dar şi instalaţiile de căldură, apă, canalizare şi electricitate.

Proiectul mai include amenajarea și echiparea a 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, 1 bibliotecă, 6 cabinete, 1 sală de sport, 1 sală de festivităţi, 1 sală de arte şi 1 arhivă. Aproape 1.000 de elevi vor beneficia de toate aceste noi facilităţi.

Finanțarea vine după ce Primăria a demarat la liceele Lenau, Calderon şi Loga lucrări de reabilitare fără a avea o sursă sigură de finanţare. Ulterior, a apărut o oportunitate de finanțare prin redistribuirea la nivel național de fonduri de care PMT și ADR Vest a reușit să profite.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*