Ultimele stiri

Liceul CD Loga va fi reabilitat din bani europeni

Vești bune pentru cei peste 1000 de elevi ce învață la liceul CD Loga din Timișoara. Primarul Nicolae Robu şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat un contract de finanţare în valoare de aproape 7 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea clădirii.

Finanțarea vine după ce Primăria a demarat la liceele Lenau, Calderon şi Loga lucrări de reabilitare fără a avea o sursă sigură de finanţare. Ulterior, a apărut o oportunitate de finanțatre prin redistribuirea la nivel national de fonduri, astfel încât, PMT împreună cu ADR Vest a reușit atragerea a 6,9 milioane de lei pentru Liceul CD Loga.

„S-au încheiat proiectele de la Lenau și, iată, CD Loga.Ambele au fost considerate bune. Liceul Lenau a intrat acum o săptămână în finanțare, iar astăzi intră în finanțare și liceul CD Loga. Și la Loga lucrările vor dura 12 luni”, explică primarul Nicolae Robu.

Pe banii veniți de la UE, în afară de lucrările propriu-zise de reabilitare a clădirii, vor fi reabilitate 27 de săli de clasă, 10 laboaratoare, o bibliotecă, 9 cabinete, 2 săli de sport și un muzeu de bilogie.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Liceului CD Loga” beneficiază de la UE de 6,9 milioane de lei, sumă nerambursabilă, suma totală fiind de aproximativ 7,3 milioane de lei.

“Dacă nu am fi acces la aceasta sursă de finanțare, acești bani ar fi trebuit dați de la bugetul local, dar iată că promptitudinea cu care ne-am mișcat ne-a permis să facem economii la bugetul local”, a mai adăugat Nicolae Robu.

Reprezentanii ARD Vest promit că în cel mai scurt timp și reabilitarea liceului Calderon va beneficia de fonduri de la Uniunea Europeană

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*