Ultimele stiri

Licitațiile, o mare bătaie de cap pentru Primăria Timișoara! Cum propune un consilier local desființarea concurenței neloiale

Aproape la fiecare proiect demarat de Primărie, licitațiile au pus probleme. Ba din cauza firmelor care nu se împăcau cu înfrângerea și depuneau contestații, ba din cauza specialiștilor care întocmeau greșit caietul de sarcini, demararea unor proiecte de interes major pentru Timișoara a întârziat. Vorbim de proiecte precum cel de management al traficului, care este pe punctul de a pierde banii europeni din cauza duratei licitației, dar și de contractarea operatorilor pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș, de exemplu.

Deși au existat și erori ale specialiștilor pe care Primăria i-a angajat pentru a executa caietul de sarcini pentru licitație, de cele mai multe ori firmele concurente au fost cele vinovate de întârziere. De exemplu, în cazul proiectului de management al traficului o firmă a depus nu mai puțin de patru contestații, licitația întârziind peste un an din această cauză. Tocmai pentru a evita astfel de situații, consilierul local PNL Ciprian Jichici propune o soluție extremă. El vrea timbrarea contestațiilor cu 10% din valoarea proiectului. Practic, liberalul solicită o garanție de 10% din valoarea proiectului. În cazul în care firma licitatoare a avut dreptate își poate lua banii înapoi, în caz contrar banii rămân la bugetul local.

„Dacă ești un contestatar redutabil, o vei face, dacă nu te vei abține. În acest caz al licitațiilor nu cred că trebuie să ne legăm de competențe, dar problema fundamentală este asta, iar la cel mai înalt politic nu se dorește eliminarea acestei probleme”, își motivează Jichici ideea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*