Ultimele stiri

Liderii locali PDL au păreri diferite despre scorul obţinut de partid la alegeri. Care este diferenţa de opinie dintre Constantin Ostaficiuc şi Cornel Sămărtinean

Sigla PDL

Liderii PDL locali par să aibă opinii total diferite despre rezultatul alegerilor. Acest lucru este confirmat în discuţiile purtate de reporterul Timişoara Online cu preşedintele PDL Timiş şi cel al PDL Timişoara. Cornel Sămărtinean, liderul PDL Timişoara, pare să fie mult mai îngăduitor în ceea ce priveşte scorul slab obţinut de PDL, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Constantin Ostaficiuc, şeful PDL Timiş.

Cornel Ostaficiuc a afirmat pentru Timişoara Online că este mulţumit cu scorul obţinut de partidul pe care îl reprezintă.

„Eu zic că nu e un scor slab. Opinia mea este că scorul pentru dreapta românească, nu numai în Timişoara, este un scor foarte bun. Din păcate, problema majoră e că, până acum, dreapta a fost foarte divizată. Nu poţi să accepţi pe dreapta foarte multe partide. Peste tot în marile oraşe, peste tot, lucrurile s-au întâmplat la fel, dar împreună am depăşit PSD-ul şi asta este cel mai important”, a spus preşedintele PDL Timişoara.

Constantin Ostaficiuc s-a pronunţat şi el pe această temă, spunând: „Nu. Foarte scurt! Răspunsul este nu. Nu sunt mulţumit”.

Undeva la mijloc se situează deputatul Alin Popoviciu care a afirmat: „Nu sunt mulţumit, dar eu cred că, în condiţiile date, am scos un scor peste aşteptări. La nivel naţional suntem pe locul şapte, dintre organizaţiile judeţene. Deci cu alte cuvinte, la dezastrul care a fost, noi am ieşit bine”.

În ceea ce priveşte rezultatul analizei alegerilor sunt, din nou, opinii divergente. Cornel Sămărtinean este de părere că analiza va fi gata în următoarele zile, în timp ce Constantin Ostaficiuc a afirmat punctual că analiza este aproape gata şi va fi deja prezentată în zilele următoare.

Problema demiterilor a fost şi ea adusă în discuţie şi, din nou, liderul PDL Timişoara pare mai iertător. „Nu ştiu cine spune că nu a fost un scor satisfăcător atâta timp cât PNL în Timiş a scos 14%, cu primar liberal în Timişoara. 15,8% pentru PDL credeţi că este nesatisfăcător? Nu cred că se pune problema şi nu cred că e cazul de demisii în momentul de faţă, sau alte aspecte care ar complica lucrurile. Tendinţa este spre uniune, nu spre dezbinare”, a afirmat Cornel Sămărtinean.

Cornel Ostaficiuc a declarat că există şi această posibilitate şi că acest lucru se va decide în cel mai scurt timp: „Vom decide în conducere, după analize. Există posibile discuţii despre orice fel de demisii. Se va discuta în Biroul Permanent Judeţean, unde sunt invitaţi şi primarii. Nu este un secret pentru noi, cei din partid, suntem democraţi până la urmă”.

Mai mult, campania PDL a fost una destul de puţin animată de liderii politici, având în vedere modul în care candidatul din partea PDL Timiş la alegerile europarlamentare, Mihăiţă Bojin, a ales să nu facă efort în această campanie. Acesta a ales să nu pună afişe şi să nu participe la niciun fel de acţiuni. Şi fostul senator PDL, Gheorghe David, a fost aproape invizibil.

Timişoara Online a discutat cu oficialii locali ai PDL şi despre posibile măsuri luate împotriva membrilor PDL care nu s-au implicat în această campanie. Din nou, Cornel Sămărtinean consideră că nu este nevoie de măsuri, în timp ce Constantin Ostaficiuc şi Alin Popoviciu spun că, în urma analizei, există posibilitatea să se ia măsuri. Mai mult, Alin Popoviciu este de părere că vor exista discuţii concrete despre „cine pleacă şi cine rămâne”, având în vedere că urmează o fuziune cu PNL.

3 Commentarii pe Liderii locali PDL au păreri diferite despre scorul obţinut de partid la alegeri. Care este diferenţa de opinie dintre Constantin Ostaficiuc şi Cornel Sămărtinean

  1. Puneti pariu ca Ostaficiuc nu va lua nicio masura…ca de obicei?

  2. dar, ce, Ostaficiuc a participat in vreo zi de campanie?

    si-a facut numai timp sa se intalneasca cu Basescu in seara cand a venit, la hotel Continental!!!

  3. liliana craciun // 30 mai 2014 a 13:37 // Răspunde

    eh, poate a facut strategii in birou cu Oana Gaita, purtatoarea de cuvant a partidului….

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*